Müzeler Günü

MÜZELER GÜNÜ

Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada '18 Mayıs Müzeler Günü' olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde aynı amaçla 1982 yılından itibaren her yıl "Müzeler Haftası Kutlama Yönergesi" hükümleri kapsamında 18-24 Mayıs tarihleri arasında Bakanlığımız bünyesinde düzenlenen "Müzeler Haftası" etkinlikleri, "Müzeler Günü"nü tüm dünya ülkeleri ile birlikte eşzamanlı olarak kutlamak amacıyla değiştirilmiş ve UNESCO tarafından tüm dünyada "Müzeler Günü" olarak kutlanan 18 Mayıs günü, 2011 yılından itibaren ülkemizde de "Müzeler Günü" olarak kutlanılmaya başlanmıştır.

*18 Mayıs 2017 Perşembe Günü  saat 23:00 a kadar Arkeoloji ve Atatürk Müzemiz açık bulundurulacaktır. Arkeoloji Müzemiz kapanış saati olan 19:00 dan 23:00 a kadar ücretsiz ziyaret edilebilir.

KONUŞULMAYANI KONUŞMAK

15 Mayıs Pazartesi

13:30 Açılış.

Panel: Biriktirmek…

Moderatör Hale Okçay.
           Cengiz Onaran: “Dünden Bu Güne Kartpostallarla İzmir.”

Mert Rüstem: “Koleksiyondan Müzeye.”

Aybala Yentürk: “Koleksiyonculuk Sanatı.”

15:00 Açılış.

İzmir Müzesi Okul Eğitim Kutusu Tanımı ve Sergi Açılışı.

Pınar Aydemir ve Ayşegül Selçuki (İzmir Kültür Girişimi)

(Sergi15-19 Mayıs tarihleri arasında İzmir Müzesinde ziyaret edilebilir)

16 Mayıs Salı

15:00  Açılış.

Cumhur Tanrıver: “Eski Smyrna Yapı Katları ve Kronoloji Problemleri.

Akın Ersoy: “Smyrna ve Komşuları.

Ahmet Uhri: “Agora’nın Menengiç Ağacı.

17 Mayıs Çarşamba

15:00 Açılış.

Cihan Özgün; “Osmanlı Toplumunda Kadın ve Mahremiyet.”

18 Mayıs Perşembe

14:30 Murat Karaçanta: ‘Açılış Konuşması’

Mehmet Tuna; “Müzecilik ve Müzeler Günü.”

Seval Konak; “İzmir Müzesi Özelinde Nekropol Kurtarma Kazılarında Yaşanan Problemler.”

Barış Gür; “Körfez Savaşından Günümüze Ortadoğu’da Kültürel Miras Sorunları.”

Gürcan Polat; “Aeneas’ın Rotası.”

16:00 Kokteyl.

12.5.2017 00:00:00